Gitarzyści

Steve Howe

Steve Howe

Steve Howe - (ur. 8 kwietnia 1947) - gitarzysta rockowy znany z występów z grupami Tomorrow, Yes, Asia, GTR, oraz z kariery solowej, uważany za jednego z najwybitniejszych i najbardziej wpływowych gitarzystów rockowych. Znany jest z doskonałej techniki oraz subtelnej i wyrafinowanej gry na gitarze. Styl jego jest oryginalną wypadkową klasycznego, jazzowgo i rockowego stylu gry na gitarze. Steve Howe gra na wszelkiego rodzajach gitarach i innych podobnych instrumentach strunowych. Po pięciokrotnym z rzędu wygraniu plebiscytu czasopisma "Guitar Player" na najlepszego gitarzystę roku, umieszczony w "Guitar Player Hall Of Fame" (jako pierwszy gitarzysta rockowy).

Dyskografia

1976 – Beginnings

1979 – The Steve Howe Album

1981 – The Bodast Tapes

1989 – Guitar Player

1991 – Turbulence

1993 – The Grand Scheme of Things

1994 – Mothballs

1994 – Not Necessarily Acoustic

1995 – Seraphim

1996 – Homebrew

1998 – Quantum Guitar

1999 – Pulling Strings

1999 – Portraits of Bob Dylan

2000 – Homebrew 2

2001 – Natural Timbre

2002 – Skyline

2002 – Steve Howe and Martin Taylor: Masterpiece Guitars

2003 – The Steve Howe's Remedy - Elements

2005 – Spectrum

Wybierz Gitarzystę

Wybierz Gitarę

Gitara Akustyczna Gitara Elektryczna Gitara Basowa Gitara typup Gibson Gitara Hawajska

Links

Site ArrowL Pluginy VST

Site ArrowL Pianino

Site ArrowL Kontrabas

Site ArrowL Karaoke.xmc.pl

Site ArrowL Guitar Center

Site ArrowL Pliki Karaoke

Gitara

Gitara

Software

Czy wiesz że...

Fińscy naukowcy z Politechniki w Helsinkach zaprezentowali prototyp wirtualnej gitary o nazwie Air Guitar. System umożliwia "granie w powietrzu" dowolnych akordów osobom, które nie dość że nie posiadają prawdziwej gitary, to jeszcze nie muszą być utalentowane muzycznie.

link : Air Guitar

Utwór Hey Joe w wykonaniu na wielu instrumentach służy m.in. podczas prób bicia rekordu Guinnessa w konkurencji największa liczba gitarzystów grających równocześnie ten sam utwór. 1 maja 2006 rekord ten został pobity przez 1572 gitarzystów grających na wrocławskim Rynku. Poprzedni rekord należał do 1555 gitarzystów amerykańskich.